Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Η ΑΠΡΟΣΩΠΗ ΓΥΜΝΙΑ ... ΤΩΝ BLOGS

Ακουαρέλα 
21Χ30


Μετά από πρόσκληση της Marilise
(την ευχαριστώ πολύ) σε παιχνίδι για τα 5  καλά και τα 5 κακά των blogs,(δεν ξέρω αν είναι παιχνίδι το θεωρώ άποψη) έχω να πω τούτα:
τα κακά πρώτα
α) το blogs είναι ένα σημειωματάριο που εκφράζει τον άνθρωπο που το δημιουργεί και αντανακλά κάτι από την προσωπικότητά του. Είναι καθαρά προσωπικό και κάποια πράγματα ,(όχι όλα), μοιράζεται μαζί σου. Παρακολουθείς μόνο αυτά που μπορείς να καταλάβεις.
Πόσες φορές δεν έχει τύχη να συμπαθείς blogs που όμως,μερικές αναρτήσεις είναι για σένα αδιανόητες η απλά δεν βρίσκεσαι στην ίδια συχνότητα κύματος εκείνη τη στιγμή; Τι σημαίνει αυτό,πως είναι κακό το blog;
Επομένως δεν μπορείς αφού δεν  ξέρεις προσωπικά  τον blogger να εκφράσεις απόλυτη άποψη για το σημειωματάριό του, εκτός και αν είστε φιλαράκια αυτοκόλλητα.
β) Tώρα τελευταία  διαβάζω πολλούς από εσάς να γράφετε πως σας ενοχλεί η μουσική που υπάρχει μέσα στο blog. Είναι λάθος κατ΄εμε γιατί 1) υπάρχει ένα ραδιοφωνάκι που αν θέλεις το κλείνεις (εκτός και αν είναι κάπου κρυμμένο) και 2) η μουσική είναι κομμάτι της προσωπικότητας του blogger. Είναι δυνατόν να πας στο σπίτι κάποιου  να ακούει μουσική και να του πεις σταμάτησε την  γιατί δεν αρέσει σε μένα; 
Άλλωστε μην ξεχνάμε πως στο σημειωματάριό του (εδώ το blog) ο κάθε
ένας από εμάς ότι θέλει γράφει η επισυνάπτει μέσα ,και η μουσική είναι επισύναψη.
Επίσης τυχαίνει πολλές φορές η μουσική να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ανάρτησης.
γ) Μερικές φορές πολλά blog διακατέχονται από πολυλογία που με κουράζει αφάνταστα.
δ) Εκνευρίζομαι πάρα πολύ με το θέμα της γραμματοσειράς του κειμένου σε φόντο άσχετο με
αυτά, π.χ. μπλε  γράμματα σε κόκκινο φόντο.
Ο στόχος της σελίδας είναι η εύκολη ανάγνωση του κειμένου και όχι το ξεστράβωμα και είναι κρίμα γιατί υπάρχουν αξιόλογα blog που χάνουν κόσμο από αυτό και μόνο.
ε) Το να αφήνω σχόλιο κάπου και να σου συμπεριφέρονται λες και είσαι αόρατος.Η ευγένεια πάει περίπατο

Τα καλά τώρα
α) Η γνωριμία μαζί σας 
β) Η έκπληξη της νέα σας ανάρτησης
γ)Τα παιχνίδια που γίνονται κατά καιρούς μέσα στην μπλοκογειτονιά
δ) Η ανταλλαγή απόψεων παντός θέματος
ε) Η φαντασία που συνοδεύει την απρόσωπη μορφής σας,  γιατί σας πλάθω όπως θέλω εγώ και αυτή είναι η μαγεία του blog ( εκτός από κάποιους που έχουν  φωτογραφία στο προφίλ τους ).


Καλώ όποιον από εσάς διαβάσει το παραπάνω κείμενο και θέλει να συμμετέχει στο παιχνίδι για 
τα καλά και κακά του blog να γράψει και αυτός με τη σειρά του την άποψή του.

19 σχόλια:

  1. Βασούλι μου πόσο χαίρομαι κάθε φορά που κάνεις νέα ανάρτηση!Μ εκπλήσεις τόσο ευχάριστα!!
    Αλήθεια γιατί δεν προωθείσαι στην ζωγραφική; Νομίζω οτι είσαι τέλεια, ή εγω θέλω να σε βλέπω έτσι;ΟΧΙ, βέβαια. ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΕΙΑ!ΣΕ ΘΑΥΜΑΖΩ.
    Συγγνώμη για την πολυλογία των αναρτήσεων (με παρασύρει η χαρά της επικοινωνίας)συγγνώμη για την γραμματοσειρά, συγγνώμη για την άποψη περί μουσικής (αλλά αναφέρομαι πάντα σ αυτά που δεν μπορείς να επιλέξεις αλλά προκύπτουν απο το πουθενά στη διαπασών)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. VASSILIKI ΜΟΥ...ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠ΄ΟΛΑ!!!
    Η ΑΚΟΥΑΡΕΛΛΑ ΣΟΥ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ...
    ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ BLOG..ΜΕ ΒΡΙΚΕΙΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΜΦΩΝΗ!!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΑΙ...ΑΝΑΜΕΝΩ ΜΕ ΧΑΡΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΟΥ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βασιλική,τι όμορφη ακουαρέλα!Τα χρώματα με εντυπωσίασαν!
    Για τα μπλογκ,λίγο πολύ συμφωνούμε-α,το να με περνούν για αόρατη,το βρίσκω αγενές.Μπορεί να συμβεί κάποια φορά από παραδρομή,αλλά αν γίνεται συστηματικά,τότέ θεωρώ ότι είμαι ανεπιθύμητη.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα φίλη Βασιλική , είμαι απόλυτα σύμφωνος με τα υπέρ και τα κατά των μπλογκς που τόσο εύστοχα καταγράφεις , βασικά η επιλογή είναι αποκλειστικά δική μας γιατί έχουμε την ελευθερία να ανακαλύπτουμε και να παρακολουθούμε αυτά που μας ενδιαφέρουν κάθε φορά περισσότερο ...
    Συγχαρητήρια και για την ακουαρέλα με το υπέροχο γυμνό !!!
    Καλό Σαββατοκύριακο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βασιλική πολύ όμορφο έργο, ειδικά ο όγκος που του έδωσες και η επιλογή του μπλε που ηρεμεί. Δεν έχω ζωγραφίσει ποτέ γυμνό.

    Συμφωνώ με την άποψή σου για το θέμα της μουσικής και ναι, η κάθε ανάρτηση αποτελεί και μια έκπληξη. Ίσως γράψω μερικά, μου άρεσε η ιδέα και σίγουρα δεν είναι μόνο παιχνίδι, αντιθέτως αν όλοι λέγαμε τις απόψεις μας πιστεύω θα βελτίωνε τις διαδικτυακές μας σχέσεις.

    Καλημέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η ακουαρελλα ειναι ...φανταστικη...με συνεπαιρνουν οι αναρτησεις σου...να σαι καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βασιλικούλα, είσαι πράγματι ανήσυχο πνεύμα! Μας βάζεις να σκεφτόμαστε... Πολύ καλό αυτό!!
    Λοιπόν, σχετικά με το έργο σου: με μαγνήτισε!! Εκπληκτικοί φωτισμοί!! Μπράβο!!!
    Σχετικά με τα blogs... Αυτά όλα που λες, σωστά τα βρίσκω. Αν σκεφτώ κάτι περισσότερο, μπορεί να επανέλθω. Τώρα δεν είμαι και σε πλήρη διαύγεια... Τέτοιες ώρες – τέτοια λόγια που λένε...
    Καλό ξημέρωμα Κυριακής! Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το έργο σου Βασιλική είναι από τα πιο αγαπημένα μου δικά σου. Εκτός από το σώμα που είναι πολύ καλά δουλεμένο μου αρέσουν πολύ τα χρώματα που έχεις επιλέξει τόσο στις σκιές όσο και στο φόντο. Ακόμη η επιλογή της ακουαρέλας το κάνει ρευστό.. εξαιρετικό!

    Όσον αφορά τα blogs.. κατά καιρούς και εμένα με ενοχλούν κάποια πράγματα που αναφέρεις λίγο πολύ και με κάνουν να με κουράζει η ανάγνωση καλών κατά τα άλλα blogs.. έχω νιώσει την ανάγκη να πω σε φιλικό blog ιδιαιτέρως κάτι που με διώχνει αλλά δε το κάνω δεν είναι εύκολο. Έτσι όμως γράφοντας γενικά ίσως κάποιοι χωρίς να θυγούν προσωπικά να κάνουν κάποιες μικρές αλλαγές ώστε

    Πολλά φιλιά:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ααα τώρα είδα τον τίτλο.. εύστοχος πολύ!!!

    Είδες όποιος βιάζεται;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βασιλική μου συμφωνώ με τους προλαλήσαντες και επαυξάνω.Πάντα είχα μία αδυναμία στα "γυμνά".Το δικό σου είναι υπέροχο.Οι αναλογίες, η στάση, το χρώμα.Σε ζηλεύω φιλενάδα.Θα συμφωνήσω με την Χαρά.Πρέπει να σκεφτείς σοβαρά το θέμα της ζωγραφικής.
    Τώρα σχετικά με τα υπέρ και τα κατά του bloggin, συμφωνώ μαζί σου για την λάθος επιλογή χρώματος στην γραμματοσειρά, για την πολυλογία που μερικές φορές άν όχι όλες ειναι κουραστική και θα προσθέσω και την λεκτική επαλήθευση.
    Τώρα, σχετικά με τις απαντήσεις στα σχόλια, είμαι λίγο διαφοροποιημένη.Πιστεύω ότι πολλές φορές δεν υπάρχουν απαντήσεις λόγω έλλειψης χρόνου.Προσωπικά προτιμώ να επισκέπτομαι τις σελίδες των σχολιαστών μου και να αφήνω σχόλια εκεί.
    Σχετικά με το mixpod μπορείς να αλλάξεις την θέση των τραγουδιών "σέρνοντάς τα" στην play list που έχεις δημιουργήσει.Φιλάκια και συγνώμη για την πολυλογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ωραιότατο το γυμνό σου. Βέβαια στην πραγματικότητα είναι ακόμα πιο όμορφο και σέξι.
    Αναρωτιέμαι γιατί η δασκάλα σου, η mariela, δεν βάζει το όνομά σου στα έργα σου που αναρτεί στα blog της. Τι φοβάται, μήπως ο μαθητής ξεπέρασε τον δάσκαλο; Κατά τη γνώμη μου αυτό είναι απρέπεια, για να μην αναφέρω ότι στην μέση υπάρχει και ένα copyright. Πάντα πρέπει να προσδίδουμε στα έργα τα ονόματα των δημιουργών τους.
    Άλλωστε δεν είναι η μόνη δασκάλα που έχεις (τώρα και στο παρελθόν).

    Τώρα για την γύμνια... συμφωνώ σε όλα όσα ανέφερες για τα Blog. Μάλλον τείνω να βλέπω περισσότερο τα αρνητικά τους γι'αυτό και δεν έχω φτιάξει κάτι δικό μου.

    Μαρία S.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απολαμβάνω πάντα τα χρώματα που επιλέγεις και τον τρόπο που τα χειρίζεσαι. Σήμερα απόλαυσα και την "κίνηση" ή την "ανάπαυση" του ζωντανού αντικειμένου σου!
    Με ξάφνιασε πολύ ευχάριστα ότι είδα και κείμενό σου. Θα συμφωνήσω με τις περισσότερες επισημάνσεις σου. Τώρα να ομολογήσω ότι είχα υποψιαστεί ότι αντιπαθείς την πολυλογία; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. σε ευχαριστώ πάρα πολύ που δέχτηκες την πρόσκληση είσαι χείμαρρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βασιλική, η ζωγραφιά σου θα φαινόταν ακόμη καλύτερη αν το χαρτί δεν ζάρωνε. Εγώ χρησιμοποιώ ένα καταπληκτικό χαρτί το "Pittura Fabriano" (400g/m2-185lbs), λίγο ακριβό αλλά αξίζει τον κόπο.
    "Blogs", ένα παγκοσμιοποιημένο Hyde Park. Οι μέλισσες τα τριγυρνούν και απομυζούν ό,τι καλύτερο υπάρχει. Προτιμώ τις ολιγόλογες αναρτήσεις με ουσία.
    Καλό μήνα-φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Βασιλική καλώς σε βρήκα!
    Το γυμνό σου μ΄αρέσει πολύ,μοιάζει σαν να το χαίδεψε η θάλασσα...
    Ελεύθερες οι άπόψεις σου για το μπλόγκιν και με ιδιαίτερα ελεύθερο χρώμα!
    Η ανάγκη για επικοινωνία δεν σταματάει ποτέ,απλά εξελίσσονται οι τρόποι...και όσο η απομόνωση καλά κρατεί το διαδίκτυο επικρατεί!
    Χάρηκα και ευχαριστώ το Ντίνο μας που με οδήγησε εδώ.Είναι όμορφα!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. χαρα
    χαίρομαι και εγω πολύ που σου αρέσουν οι αναρτήσεις μου γιατί συνεισφέρω στην ...χαρά σου:):)Σε ευχαριστώ πολύ για τα θερμά σου λόγια με συγκινείς. Μπορεί μελλοντικά να κάνω κάποια έκθεση θα δούμε.Τα σχόλιά σας με ενθαρρύνουν και με παρακινούν προς αυτό που ψάχνω τόσα χρόνια. Δεν με βοήθησαν οι καταστάσεις να ασχοληθώ με αυτό που ήθελα απο παιδί.
    Ισως κάποια μέρα κάνω πραγματικότητα τό ονειρο της ζωής μου.
    Γιατί μου ζητάς συγγνώμη;; Κατέθεσα κάποιες αποψεις γύρω απο αυτό που μου ζητήθηκε. Οταν μιλάω για πολυλογία εννοώ την ανούσια πολυλογία που λίγο πολύ όλοι συναντάμε παντού.
    Αλλωστε νομίζω πως ο κάθε ενας μας έχει το δικό του στίγμα μέσα σε αυτό το χώρο και αυτό που μπορούμε όλοι να κάνουμε αν το θέλουμε είναι να τον καλυτερεύσουμε προς το καλύτερο.
    φιλί με μεγάλη αγκαλιά


    Maria
    σε ευχαριστώ πολύ για όλα.
    Να'σαι καλά.
    φιλί


    eleni
    ευχαριστώ ,σχετικά με τα σχόλια ναι γίνεται και συμφωνώ μαζί σου αλλά πιστεύω πως απο την στιγμή που έχεις την πόρτα σου ανοιχτή είναι απρέπεια να μην κεράσεις ενα ποτήρι νερό στον μουσαφίρη!!!:):)
    φιλί


    ART-TRAVELLER
    συμφωνούμε απόλυτα και σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια σχετικά με το έργο μου.
    φιλί


    MAXIMUS
    ευχαριστώ ,δεν έχεις να χάσεις τίποτα αν δοκιμάσεις, σε παροτρύνω να το κάνεις και όπου σε βγάλει.:):)
    οκ σε όλα, αν θελήσεις και εχεις όρεξη γράψε κάτι,καλό θα ήτανε ολοι να μπορούσαμε να καταθέσουμε τις απόψεις μας στο συγκεκριμένο θέμα, μας αφορά όλους.
    καλό ξημέρωμα μαξιμάκο


    misirlou
    εσυ και αν είσαι έκπληξη !!!σε ευχαριστώ πάρα πολύ
    καλή σου νύχτα - φιλιά


    nameliart
    ναι είμαι δεν κάθομαι στα αυγά μου χαχαχα
    και μου αρέσει να παρασέρνω και άλλους στο..σπάσιμο των αυγών χαχαχα
    Χαίρομαι που σε μαγνήτισε το γυμνό μου.
    απο διαύγεια αστα να πάνε χαχαχα ολη μέρα μπροστά σε ένα κομπιούτερ
    καλή σου νύχτα γλυκειά μου nameliart με πολλά φιλιά


    Margo
    ελα ρε συ σοβαρά;; σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Με έχετε ενθουσιάσει όλοι σας πολύ, σχετικά με αυτό το γυμνο.Να ΄στε όλοι σας καλά.
    Σου άρεσε ο τίτλος;;χαχαχα το έπιασες αμέσως χαχαχα.Οταν ενα blog είναι φιλικό γάτίνα μην του πείς κάποια πράγματα , δεν το καταλαβαίνω,
    Καλό θα του κάνεις άλλωστε.
    φιλιά και απο μένα


    erifili
    καλώς την και σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Καιρός για τέχνη είναι τώρα εριφύλη μου;;
    δεν βλέπεις τι γίνεται;; ο κόσμος πεινάει που καιρός για πολυτέλειες;; Ισως μελλοντικά κάνω κάποια έκθεση θα δούμε.
    Ναι εχεις δίκιο σχετικά με τον χρόνο αλλά να σου πω κάτι αυτό που λές οτι κάνεις το ξέρεις μόνο εσυ και οχι εγω που σε επισκέφτομαι.
    Γράψε λοιπόν κάπου μέσα οτι θα απαντήσεις στον κάθε ένα χωριστά στο blog του.
    Αυτό επειδή το αναφέρεις τώρα στο απαντάω και καλό είναι να το κάνεις
    Μην ξεχνάς πως υπάρχουν και πολλοί που δεν έχουν blog
    Ευχαριστώ για το mixpod μου έχει σπάσει τα νεύρα
    φιλί


    Ανώνυμος
    σεξυ εε;;; χααχα
    που να ξέρω πως σκέφτεται ο κάθε ενας βρε συ;;
    θα έχει τους λόγους της τι να πω πιά;;
    Οτι θέλει κάνει ο κάθε ενας, αυτό όμως που λές περί ονόματος έχεις δίκιο και καλό θα είναι να την ρωτήσω.
    Σχετικά με την γύμνια των blog χαχαχα χαίρομαι που το έπιασες χαχαχα
    Εγω πάντως θα ήθελα να φτιάξεις κάποτε γιατί θα μας στείλεις όλους μια ωρα αρχήτερα χαχααχαχα
    φιλιά πολλά πολλά μπουρμπουληθράκο μου


    Υπατία η Αλεξανδρινή
    με χαροποιούν πολύ τα λόγια σου Υπατία μου και με κάνεις να νοιώθω όμορφα.
    Σε ξάφνιασα ε;; χαχα μα και εγω ξαφνιάστηκα χαχα
    Ετσι είναι την αντιπαθώ πάρα πολύ οταν είναι ανούσια. Σ ευχαριστώ πάρα πολύ .
    Καλό ξημέρωμα με φιλί


    marilise
    Εγώ σε ευχαριστώ που με προκαλείς και με προσκαλείς συχνά . Ετσι είμαι γενικά χείμαρρος χαχαχα καλή σου νύχτα ,σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Dinos-Art
    έχεις δίκιοκαι σε ευχαριστώ πολύ που μου το επισημαίνεις.Θα ψάξω να βρώ το χαρτί που μου λες.Πόσο συμφωνούμε στην ολιγολογία:):)
    Καλή σου νύχτα Ντίνο μου - φιλί

    50fm
    Καλώς όρισες.
    Σε ευχαριστώ για την επίσκεψή σου και χαίρομαι που σου άρεσε η δουλειά μου.
    Μου αρέσει να εκφράζω ελεύθερα αυτά που πιστεύω και διαπιστώνω.
    Δεν έχω να φοβηθώ κάτι, το πολύ- πολύ να χάσω αναγνώστες χαχαχα η να γίνω δυσάρεστη για κάποιους χαχχαχα
    Και εγώ χάρηκα που σε γνώρισα και αυτό το οφείλω στον Ντίνο
    Καλό ξημέρωμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Βασιλική αυτή σου η ανάρτηση μου είχε ξεφύγει, χαίρομαι όμως που έστω και καθυστερημένα την διάβασα!! Συμφωνώ με την άποψη σου για τη μουσική, την πολυλογία, την αγένεια και τα υπόλοιπα.
    Όσο για το γυμνό είναι εξαιρετικό και είναι κάτι που εγω μέχρι τώρα δεν έχω επιχειρήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή